Natuur in steden verbetert menselijke gezondheid.

Natuur in steden verbetert menselijke gezondheid.

  • Home
  • Blog
  • Natuur in steden verbetert menselijke gezondheid.
Natuur in steden verbetert menselijke gezondheid.

Natuur in steden verbetert menselijke gezondheid.

Gepubliceerd op 18-05-2021

Onderzoekers van de universiteiten van Standfort en Wageningen hebben aangetoond dat de aanwezigheid van stadsgroen inwoners stimuleert meer te bewegen. Met bomen in de straat is het besluit om een wandeling te maken of de fiets te pakken meer voor de hand liggend. Inwoners gaan meer bewegen en daarmee krijgt de gezondheid een positieve boost.

Groen in steden is prima om de algemeen bekende redenen. Zou levert stadsgroen schaduw en verkoeling, wordt water vastgehouden, biedt dieren een onderkomen en verbetert het de leefomgeving. Hoe parken en bomen mensen stimuleren tot meer beweging was tot op heden onduidelijk en daar heeft dit onderzoek nu een direct verband gelegd.

Doel van het onderzoek is het ontwikkelen van een gezondheidsmodel in de Natural Capital Project Software. Deze tool brengt de voordelen van natuur voor de mens in kaart. De software analyseert 775 Europese steden om te kijken of meer natuur in steden de klimaatverandering tegen kan gaan. De software is vrij beschikbaar voor stedenbouwkundigen, investeerders en andere geïnteresseerden.

Lees hier meer over het onderzoek: Website WUR

Software tool Nature Capital Project: Website InVest Standfort University

(Foto: stadgroen in Amsterdam, een van de onderzochte steden)