Studenten Challenge in volgende fase.

Studenten Challenge in volgende fase.

  • Home
  • Blog
  • Studenten Challenge in volgende fase.
Studenten Challenge in volgende fase.

Studenten Challenge in volgende fase.

Gepubliceerd op 02-04-2021

De door Boomrooierij Weijtmans georganiseerde Bomen Nederland Studenten Challenge is een belangrijke volgende fase ingegaan. In de afgelopen weken hebben de deelnemende HBO studenten een eerste versie van hun plan bij de jury ingeleverd. Vanaf nu wordt een coaching traject ingezet om naar een volwaardig eindresultaat te komen.

“We zijn aangenaam verrast door de ontvangen concepten” aldus Maarten Willemen; juryvoorzitter van de Studenten Challenge. “Het is mooi om te zien hoe in alle richtingen gedacht wordt en de diversiteit aan ideeën is zeker bemoedigend”. Ook blijkt nu al dat de opdracht die gegeven is niet echt een makkelijke is. Vrijwel elk plan heeft met een groot aantal stakeholders te maken. Mooi is te zien dat we een hele variatie aan invalshoeken gepresenteerd hebben gekregen. In de volgende fase gaan we, gebruik makend van de in het juryteam verzamelde expertise, de studenten-teams daar waar we kunnen zoveel mogelijk ondersteunen. De doelstelling is om op 17 juni a.s. slimme, creatieve en maakbare plannen te presenteren. Met wat we nu in handen hebben moet dat zeker gaan lukken.

De Bomen Nederland Studenten Challenge is een initiatief van Boomrooierij Weijtmans uit Udenhout. Het bedrijf viert dit jaar haar 100-jarig bestaan maar door corona is er niet veel ruimte voor een flink feest. Als alternatief heeft Kees Weijtmans gekozen aandacht te vragen voor zijn ambitie om meer bomen in de grond te krijgen. Kees Weijtmans: “In Nederland zijn we goed in het roepen van mooie ideeën, maar vaak ontbreekt het aan de uitvoering. Onze ambitie is ook de volgende stap te zetten: namelijk plannen gaan uitvoeren.”

Hiervoor is de Studenten Challenge in het leven geroepen. Op 19 januari is de Challenge van start gegaan. 7 teams en totaal 25 studenten hebben zich ingeschreven. De deelnemende teams komen van vakgerichte hbo-opleidingen van de BUAS-Breda, Van Hall Larenstein-Velp en de HAS-‘s-Hertogenbosch.

Het juryteam staat onder leiding van Maarten Willemen en bestaat verder uit Evan Buytendijk (FSC-PEFC specialist), Ralf Van Humbeeck (Projectleider Uitvoerder Boomrooierij Weijtmans), Erwin van Herwijnen (Specialist en advisuer TGS) en Marcel Deryckere (Statenlid Provincie Brabant).

181212-PEFC portetten-5 600 x 450.jpg

Jury-voorzitter Maarten Willemen

Kees Weijtmans DGA Boomrooierij Weijtmans.jpg

Bomen Nederland Studenten Challenge initiator Kees Weijtmans, DGA Boomrooierij Weijtmans.